Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo od danas će se građanima koji imaju kupljenu kartu ili mjesečni kupon za prevoz GRAS-ovim vozilima, dijeliti po čeno bijelog luka na ulazu u tramvaj. Ovu odluku su od Skupštine tražili mnogobrojni građani kojima je dosadilo da kući jedu bijeli luk prije nego što uđu u vozilo javnog saobraćaja.

“Mi samo slušamo ono što građani glavnog grada Bosne i Hercegovine traže od nas. Prije nekoliko mjeseci smo zaprimili peticiju potpisanu od strane nekoliko hiljada ljudi koji su željeli da ne moraju više da jedu kući bijeli luk prije nego što uđu u tramvaj ili da, bez pretjerano opravdanog razloga, ako propuste da pojedu svoju dozu luka, moraju da mirišu druge ljude, a da oni sami se ne osjete na bijeli luk. Mi smo tu da uradmo sve što naši građani traže od nas jer smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas. Sa nekoliko domaćih dobavljača smo uspjeli da dogovorimo jeftinije cijene bijelog luka, a GRAS će svakako nekoliko feninga od svakog prodatog kupona da odvoji kako bi svaki građanin ovog grada uspio da dobije ono što zaslužuje. Ovim putem želimo da pozovemo naše drage sugrađane da sve ovakve i slične inicijative predlože novoj Vladi, odnosno Skupštini Kantona, a mi ćemo ih vrlo rado razmotriti i ako su ovako suvisle svakako i uvesti u proceduru” – izjavio je za naš portal glasnogovornik Skupštine Amir Uhljebić.

Iz GRAS-a su za naš portal kratko prokomentarisali da se od njih previše traži svakako i da im to idjeljenje brijelog luka nije visoko na listi prioriteta ali da će raditi ono što im se kaže jer su im plate svakako redovne.