Dvije osobe iz naselja Marijin Dvor u Sarajevu, ostale su šokirane nakon jučerašnje izjave Kolinde Grabar-Kitarović da je Bosna i Hercegovina regionalna prijetnja zbog radikalnog islama. Ovo Kolindi nije prvi put da daje ovakvu izjavu, a naši sugrađani koji su željeli da ostanu anonimni su za naš portal podijelili ovo nemilo iskustvo.

“Naprosto ne mogu da vjerujem da je ona to rekla. Pa ona je predsjednica naše komšijske i prijateljske zemlje, koja nam je mnogo pomogla u ratu. Slali su nam humanitarnu pomoć, primili naše izbjeglice i prosto ne vjerujemo da je to mogla izgovoriti. Mi smo veliki prijatelji Hrvatske, čak bi u utakmici BiH-Hrvatska navijali za Hrvatsku, a nismo Hrvati po nacionalnosti. Prosto sam u šoku”, rekla je N.N. osoba, inače članica Naše Stranke.

Kaže da joj je pogled kroz ružičaste naočale možda zasmetao, te da zbog toga nije zapazila prethodne izjave.

“Ja inače ne želim da posmatram stvarnost onako kakva ona jeste, već onako kako želim da je vidim. Suprug i ja živimo u divnom i harmoničnom paralelnom svijetu, te nam je ovo zaista šok. Mi smo frapirani i činjenicom da u našoj zemlji postoji problem nacionalizma i mržnje. Proveli smo rat u Njemačkoj, danas živimo i radimo tu na Marijin Dvoru, ne ide nigdje drugo po Bosni i ne želimo da takve negativne stvari loše utječu na nas. Evo vidite, jedna izjava je došla do nas i nije nam dobro. Suprug je zaglavio u bolnici, prima injekcije za smirenje, jer ne može da podnese to. Mi sm multi kulti građansko društvu i ne smiju nam se dešavati ovakve stvari”, dodala je N.N.

Također je naglasila da je za nju trenutno najveći problem što se Art Kino Kriterion zatvorilo, te da ova država ubija sve civilizacijske tekovine. Ako ovako nastavimo, rekla je da će sa suprugom otići u Holandiju, kako bi mogla nastaviti gledati svijet kroz ružičaste naočale bez ometanja.