Obje osobe koje, iz njima i nikom drugom poznatog razloga, ne koriste antidepresive kako bi preživjeli i živjeli u Bosni i Hercegovini uhapšeni su u velikoj akciji koju su organizovali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo na čelu s komandirom Amirom Tramalom. Obje osobe za koje se bez sumnje moglo utvrditi da ne konzumiraju antidepresive uhapšene su i predate u nadležnost tužilaštva.

Mi smo saznali da postoje još uvijek neki izrodi u Sarajevu koji ne koriste antidepresive. Nakon što smo dobili ovu informaciju od pouzdanih izvora nije nam bilo druge nego da zasučemo rukave i da pokušamo pronaći krivce za takvo stanje naše omladine. Sve je uredu, svi se ponekad moramo popraviti i to nam je zaista svima normalno i uredu, ali ti ljudi koji se ne udaraju Xanaxima i sličnim poklonima od Boga su jednostavno opasnost za nas sve i nerijetko se desi da oni pobudale i da onda nastane neki masakr, koji se mogao spriječiti tako da smo ih na vrijeme uspjeli da pohvatamo i navučemo na male, lijepe tabletice. To će sve da se promijeni kod ove dvojice, ima da ih kljukamo dok im se ne svidi” – izjavio je za naš portal Enes Prozak, vođa velike akcije otkrivanja i hapšenja prestupnika.

Osobe koje su uhvaćene na nedjelu nekorištenja antidepresiva stavljene su u specijalnu ustanovu za proučavanje rizičnog ponašanja, te će u tim uslovima ostati do daljnjeg. Postepeno je planirano da se pacijentima uključuju doze antidepresiva kako bi mogli da se ponovno uključe u društvo.