Građani BiH suočeni su najtoplijim ljetom ikad zabilježenim u našoj zemlji. Prema riječima meteorologa najgore tek dolazi i toplotni val će tek ove sedmice dosegnuti svoj vrhunac. Obzirom da većina građana nema taj luksuz da kod kuće ima klimu, Vlada Kantona Sarajevo objavila je listu tržnih centara koji imaju najbolje klime kako bi se građanin mogli rashladiti.

“SCC je svakako na vrhu ove liste što je i očekivano jer je najveći u Sarajevu. Klima koju oni posjeduju se ne može mjeriti ni sa jednim drugim tržnim centrom i mislim da bi za rashlađivanje SCC građanima trebao biti prvi izbor. Tu je i BBI, ali i novi Bingo centar koji se mogu pohvaliti jednom od boljih klima. Građanima savjetujemo da ipak ne izlaze nigdje u periodu od 12 do 17 sati, a ako ipak moraju izaći onda neka to bude u jedna od ovih tržnih centara”, rekao je Adnan Zamrzivač, stručnjak za rashlađivanje u toplim danima.

Mnogobrojni građani su zahvalni na ovoj informaciji već počeli praviti planove Kretanja kako bi se što efikasnije rashladili.

Krenem fino iz kuće i prva stanica mi je SCC tu se rashladim tu boravim nekoliko sati dok malo ne skupim snage i krećem hrabro prema BBI centu. Nakon BBI idem nazad i to je to, mislim da mi je to najbolje ruta kretanja i tako najbolje ostajem rashlađen jer je napolju zaista pretoplo. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u kreiranju ove liste”, rekao je Samir Suncobran, student iz Sarajeva.