Danas je obilježeno tačno godinu dana otkako su iz Vlade FBiH obećali početak gradnje olimpijskog bazena u Mostaru. Povodom ove godišnjice premijer Federacije, Fadil Novalić posjetio je mjesto gdje se bazen trebao početi graditi prije godinu dana i dao čvrsto obećanje da će se ove godišnjice nastaviti obilježavati i godinama koje su ispred nas.

“Danas smo se ovdje okupili da proslavimo tačno godinu dana otkako se bazen treba početi graditi ovdje u Mostaru. Kao što vidite ovdje se još uvijek nalazi samo livada što znači da ni prstom nismo mrdnuli kada je izgradnja bazena u pitanju. Mislim da je ovo veliki jubilej koji trebamo proslaviti svake godine. Mi ćemo se potruditi da izgradnja tog famoznog bazena napokon počne, ali bojim se da nema ništa od toga bar još desetak godina”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Pored gospodina Novalića na obilježavanju ove godišnjice okupio se veliki broj građana Mostara koji su također željeli prisustvovati ovom historijskom događaju.

“Mi smo se ovdje na ovoj livadi okupili da obilježimo godišnjicu početka gradnje bazena u našem gradu. Mislim da Vlada FBiH treba sebi uzeti dovoljno vremena kako bi dobro pripremila cijeli projekt, a ne da nam bazen poslije negdje pušta vodu. Neki su dosta nestrpljivi i očekuju da sve bude odmah i sada, ali to ne može. Za sada smo proslavili tek prvu godišnjicu što znači da radovi kasne samo godinu dana što je u našoj zemlji ispod prosjeka morate priznati”, rekao je Anta Plićak iz Mostara.

Gospodin Novalić je za tačno godinu dana najavio novo druženje sa građanima Mostara na obilježavanje druge godišnjice od početka pravljenja bazena u ovom gradu.