Političar iz Republike Srpske i član PDP-a, Igor Crnadak javno je pohvalio djelovanje ministra odbrane BiH, Zukana Heleza. Ovo je naravno zasmetalo pravim Srbima u Republici Srpskoj pa je tako NSRS odmah danas odlučila uvesti zabranu svim političarima iz ovog entiteta da javno hvale svoje kolege iz Federacije.

“Mislim da mi treba da živimo zajedno, ali samo zato što moramo i nema nam druge. Mi ovdje ne želimo da budemo, a u Srbiji nas ne žele. Dovedeni smo u nezgodnu situaciju i to je tako. Međutim, nema smisla da pojedini političari iz Republike Srpske javno hvale kolege iz Federacije. Mi smo ovdje da se borimo protiv njih, a ne da im se nešto ulizujemo. Igor Crnadak je napravio jednu veliku grešku koja će ga vjerujemo dosta koštati u budućnosti. Šta on ima da hvali Zukana Heleza koji je svakom svojom izjavom protiv Republike Srpske”, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

NSRS danas je već na hitnoj sjednici donijela odluku da se svim političarima iz Republike Srpske zabranjuje hvaljenje političara iz Federacije.

“Mi smo danas neupitnom većinom izglasali u NSRS ovu zabranu i mislim da je ona totalno na mjestu. Ako hoćete da njih tamo hvalite fino se preselite u Federaciju i prestanite se izjašnjavati kao Srbi. Da je pohvalio Vučića ili Putina niko mu riječ jedne ne bi rekao, a ovako smo morali da reagujemo. Stvarno nema smisla. Zabrana stupa na snagu odmah i svi je se moramo pridržavati u suprotnom će svi oni koji to ne budu radili snositi određene posljedice”, dodao je Stevandić.