Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Saša Magazinović prije nekoliko dana glasao je za prijem Kosova u Savjet Evrope. Od tada pa do danas gospodin Magazinović pretrpio je mnoštvo uvreda, ali i dobio prijetnje. NSRS danas je otvorila i nagradni konkurs za najkreativniju prijetnju upućenu gospodinu Magazinoviću.

“Ja stvarno nemam više riječi za neke osobe koje sebe nazivaju Srbima. Najgori su mi ovi iz SDP-a koji misle da nas nešto kao mogu pomiriti. Saša Magazinović dobio je ono što je i tražio. Mi smo ga fino upozorili da bude pametan jer je nama Kosovo bolna tema. Sada trpi uvrede pa čak i prijetnje smrću. Mi naravno da nećemo stati u njegovu odbranu već ćemo i motivirati građane da mu što više prijete i uništavaju ga. Otvorili smo danas konkurs i odlučili nagraditi osobe koje budu izrekle najkreativnije prijetnje na račun Saše Magazinovića”, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

Gospodin Stevandić otkrio je da najkreativnije građane očekuju i vrijedne novčane nagrade.

“Svako ko se prijavi na konkurs ulazi u uži krug i može osvojiti nagradu. Žiri u sastavu Željka Cvijanović, Milorad Dodik, i ja odredit ćemo pobjednika takmičenja. Za prve tri najkreativnije prijetnje osigurali smo novčane nagrade dok će pobjednik svih pobjednika pored novčane nagrade dobiti i posjetu NSRS gdje će svoju prijetnju moći pročitati na govornici i tako zadiviti javnost. Već sada imamo dosta prijavljeni i pozivam sve da požure. Kako bi prijetnja bila validan ona mora biti napisana negdje ne društvenim mrežama ili upućena direktno gospodin Magazinoviću na telefon ili uživo”, dodao je Stevandić.