Naša reprezentacija je izgubila protiv rezultatom 2:0. Iako smo bili apsolutni favoriti u ovom meču, te naš tim broji duplo veći broj zvijezda nego reprezentacija Finske, uspjeli smo ostvariti visoki poraz od 2:0. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je tek danas objavio zvaničnu izjavu i obrazloženje zbog čega je došlo do toga.

“Čekali smo da navijači izbace sav svoj gnjev, da se smire strasti te vam se tek danas obraćamo. Prije svega nije fer da se savez stavlja na stub srama zato što smo izgubili od totalnih outsidera. Malo su se naši navijači umislili, jednom smo otišli na neko takmičenje i odmah očekujete nešto veliko. Ja znam da mi imamo prvoklasan tim i odličnog selektora, ali morate biti svjesni činjenice da smo mi prije tek 25 godina izašli iz rata. Iz krvavog rata koji je porušio kompletnu zemlju i gradimo je ispočetka. Brzo smo zaboravili na naša stradanja i ponašamo se kao da je sve odlično. Nema veze što imamo prvoklasni tim, nemojte imati velika očekivanja. Budite skromni, bodrite nas i kada gubimo od lošijih reprezentacija od naše. Gdje je nestala ona dobra bosanska skromnost i poniznost? Šta nam se desilo pa da preko noći postanemo tako bahati? Ovom prilikom molimo navijače da se počnu ponašati kao 1996. godine, kada je naša reprezentacija bila na samom početku, da ne očekuju mnogo i da budu svjesni činjenice da smo mi jedna mala i nerazvijena zemlja. Moramo se ponašati u tom skladu, a ne težiti da budemo bolji i da se dokopamo nekog mjesta koje možda ne zaslužujemo”, rekao je Ragib Ofsajd, zamjenik šefa kabineta zamjenika za odnose s javnošću NS BiH.

Još su dodali da i dalje traže od navijača da prisustvuju utakmicama ali da ne očekuju ništa. Bitno je da ih ima i da kupuju karte, a rezultat će doći sam od sebe za koje stoljeće.