Sinoć je na stadionu u Podgorici naša fudbalska reprezentacija odmjerila snage za tradicionalno neugodnom reprezentacije Crne Gore. Iako je rezultata na kraju bio jedan jedan publika nije mogla uživati u naročito zanimljivoj utakmici. Međutim, zanimljivi duel vodio se na tribinama koji je svoj vrhunac doživio kada su domaći navijači počeli drsko skandirati “burek sa sirom”.

“Utakmica je proticala u jednom prijateljskom tonu i nije bilo grube igre na terenu. Međutim, to se ne može reći za tribine, tamo se odvijao pravi rat između navijača. Počelo je sasvim normalno, a onda je bezobrazluk domaćih navijača prevršio svaku mjeru kada su počeli sa uvredljivim skandiranjem “ burek sa sirom”. Ovo nije povrijedilo samo nas na terenu nego i cijelu BiH zbog čega zahtijevamo oštru kaznu za Crnu Goru. Nakon što se skandiranje nastavilo nisam više mogao izdržati i tražio sam izmjenu kako bi mogao otići u svlačionicu i zaustaviti agoniju”, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

NS BiH odmah nakon utakmice podnio je zvaničnu prijavu u kojoj zahtijevaju izbacivanje reprezentacije Crne Gore iz lige nacija.

“Odmah smo reagovali jer ovo je bio zaista nizak udarac i jako drsko od Crnogorca koje smatramo velikim prijateljima. Smatramo da bi nakon ovog incidenta bilo najbolje da se Crna Gora udalji iz Lige nacija i da joj se zabrani igranje bar 10 godina. Također, zahtijevamo i javno izvinjenje kako nogometnog saveza Crne Gore tako i kompletne Vlade i predsjednika ove države”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik NS BiH.

Selektor Petev smatra da je ovo provociranje od strane domećih navijača direktno utjecalo i na krajnji rezultat utakmice jer je naša reprezentacija baš u trenutku šoka izazvanim skandiranje sa tribina na terenu primila izjednačujući gol.