Katastrofalan poraz naše reprezentacije od selekcije Finske, probudio je do sada najveći bijes među navijačima. Takozvana baletanska igra kako nazivaju BHFanaticosi, mora konačno vidjeti kraj u reprezentaciji.

“Mi tačno više ne znamo koga da krivimo zbog ovakve igre. Da li samu upravu saveza, da li trenere ili igrače. Katastrofa je šta su napravili od reprezentacije i kako se igraju sa njenim imenom. Ovakve poraze od znatno slabijih reprezentacija sa igračem manje niko ne smije niti može tolerisati. Od sada ćemo bojkotovati sve utakmice naše fudbalske reprezentacije, dokle god se ovo stanje ne popravi”, kaže Rasim Malme, vođa BH Fanaticosa iz dijaspore.

Naši navijači su poznati u svijetu kao jedni od najvatrenijih, a sada bi ovaj stav mogao znatno ugroziti finansije kompletnog saveza.

“U proteklih 20 godina o kojoj god utakmici da se radilo, naši navijači su dolazili u maksimalnom broju. Nakon debakla protiv Finske su nas počeli bojkotovati, i mi pokušavamo pronaći načine kako da ih vratimo na tribine. Za narednu utakmicu ćemo dijeliti džaba ulaznice, a pored toga pokušavamo sa našim partnerima da dogovorimo da svaki navijač dobio i neki turistički aranžman. Naravno da nam je ovo sve preskupo, ali moramo malo uložiti kako bi privukli ponovo navijače na tribine”, poručili su iz Nogometnog saveza BiH.

Špekuliše se da bi svaki navijač koji bude prisustvovao utakmici, pored gratis ulaznice mogao dobiti i vikend u etno selu Stanišići, kako i bocu najboljeg vina u ponudi.