U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je održana svečanost za nove uposlenike. Rektor Rifat Škrijelj i dekani potpisali su ugovore s 87 asistenata koji su primljeni na prvom konkursu u okviru projekta zapošljavanja 150 asistenata na Univerzitetu u Sarajevu.

Asistenti koji počinju raditi od oktobra danas su saznali da će pored prestiža koji imaju radeći na najstarijem Univerzitetu u Bosni i Hercegovini imati čak i naknadu za svoj posao! Naime, kako Šatro ekskluzivno saznaje, asistenti će umjesto novčane naknade dobiti platu od čak pet bonova za brašno mjesečno.

“Ja sam presretan i stvarno ne mogu da vjerujem da će nas pustiti da budemo asistenti i pored toga još da i primamo naknadu za naš rad! Mislim meni je stvarno ovaj prestiž rada na Univerzitetu dovoljan, ali ako oni već hoće da nas plate i da nam daju te bonove za brašno ja ću ih vrlo rado uzeti. Nisam ja bezveze studirao četiri godine plus magistarski, plus sva ona volontiranja za SDA plus dijeljenje letaka, plus posmatranje izbora. Sve to samo da bih postigao ovaj prestiž, a ako Bog da, uskoro ću dobiti i onu kandidaturu za lokalne izbore pa neću morati dugo biti tu”- izjavio je za naš portal novozaposleni asistent Anes Vježba.

Ovaj projekt rezultat je aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, UNSA i Službe za zapošljavanje.