Vlada Kantona Sarajeva je učinila do sada neviđen potez na našoj političkoj sceni. Oborili su vladu koju su ponovo formirali od istih stranaka, a također je i premijer Kantona Sarajevo dao ostavku nakon čega je ponovo izabran.

Pa eto ja kao novoizabrani premijer Kantona Sarajevo smatram da je ovo bio jako demokratičan potez u skladu sa zakonom i pravilnikom, obzirom da smo na momenat izgubili većinu i prirodno je da postupimo u skladu sa principima i načelima zakona i demokratije. Ali eto nisam se brinuo da se nećemo vratiti na vlast, to je samo bilo pokazivanje građanima da sve radimo po zakonu kako treba”, rekao je novoizabrani premijer Nihad Uk.

Uk navodi da će uraditi određene promjene u djelovanju u odnosu na prethodnog premijera, i da neće ponoviti neke greške.

“Mogu reći da je moj prethodnik imao jako dobrih poteza ali da također su neki bili višak ili nisu bili adekvatni u datom momentu, pa ću gledati da ih ja ne ponovim. Drago mi je da je ostavio jako uredno sve počev od predmeta, kabineta, procesa koji su u toku i mislim da ću ja na čelu nove vlasti znati uraditi posao kako treba. Srećom ponavljam imao sam njega koji je to postavio kako treba, ja ću samo preuzeti”, poručio je Uk komentarišući sam sebe.

Nihad Uk će također bivšem premijeru Nihadu Uku uručiti priznanje za jako korektan posao u svega nekoliko mjeseci dok je obnašao funkciju premijera.