Iz Predsjedništva BiH u javnost je stiglo obavještenje da će zbog izvanrednih okolnosti koje u zahvatile čuvenu trojku biti neophodno otvoriti u hitnom postupku novo radno mjesto. Naime, kako Šatro.info saznaje, nova pozicija koja je otvorena u Predsjedništvu BiH, Odjel za ove što nisu Srbi, potražuje “sklanjača zastave”.

“Znači moralo je to da se desi, mi moramo da imamo osobu koja će 24/7 da nam prate sve šta se dešava i da skidaju zastavu ako je ovaj bude postavio. Stvar je principa, nije da smo mi sitničavi i besposleni već jednostavno treba držati do sebe i ne davati da te zajebava ko kako stigne. Pogotovo kad si predsjednik, i to jedan od tri, ovako jedne prosperitetne i ljudima bitne države. Dakle Dodik treba da zna da i mi konja za trku imamo i da ćemo. Ako treba, do posljednjeg atoma snage ovom pozicijom rada da branimo naše dostojanstvo i činjenicu da zastava RS-a ne ulazi u Predsjedništvo. Mi ćemo pomagati radniku koji bude došao ovo da radi, a planirani su i određeni bonusi. Ono što garantujemo jeste da nema zapošljavanja preko veze ma koliko vi bili dobri u našoj stranci” – izjavio je u razgovoru za naš portal Hrvat koji to nije, Željko Komšić.

Za pravljenje ovog koraka presudno je bilo ponašanje Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji danima vraća zastavu RS-a u Predsjedništvo iako je trojac već imao žustre rasprave u vezi s ovim postupkom koje su obilježile početak njihovog mandata.

Sklanjač zastave će imati pravo na naknadu u iznosu od 2.500 KM neto plus sve beneficije rada u državnoj službi.