Udruženje novinara Bosne i Hercegovine danas su na vanrednoj konferenciji za medije povodom sklapanja braka poznatog bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuke i izabranice njegovog srca najavili su da će, pored ostalih detalja iz njegovog bračnog života pratiti i detalje prve bračne noći mladog para. Naime, budući da javnost ne može da se zasiti informacijama o uspješnom bračnom paru, novinari su obećali da će pokušati da istraže i radnje koje su se dešavale te sudbonosne noći nakon što su mladenci iskazali svoj pristanak na brak.

Ljudi nam stalno pišu i mole nas da ih izvještavamo o svemu što se dešava u životima ovih mladih ljudi, a pogotovo o ovim nekim malo sočnijim detaljima poput prve bračne noći, prvog zajedničkog buđenja, prve čarape koja bude ostavljena na podu. Sve smo to mi uzeli u razmatranje i shvatili da naši građani zaista zaslužuju da znaju sve o svemu i da kad već ne možemo da napravimo live stream dešavanja u kući porodice Tuka, onda bar možemo da od komšija, prijatelja, saradnika i partnera saznamo neke sočne detalje. Veliki broj naših novinara se bacio na posao praćenja ovih mladih ljudi, ali i njihovih porodica, a sve u cilju blagovremenog informisanja svih zainteresovanih subjekata u ovim odnosima. Publika jednostavno zaslužuju da znaju sve i treba da im se omoguće osnovne informacije koje su im kao kisik neophodne za život. Mi ćemo uvijek da se u budućnosti nastavimo baviti ovako bitnim temama i bitnim likovima jer smo tu zbog naših građana” – izjavio je za naš portal predsjednik Udruženja novinara, Emir Stuha.

Veliki broj građana obratio se ovom Udruženju s prigovorima u kojima stoji da nisu zadovoljni načinom na koji su ispraćeni detalji svadbe , te urgencijama da se nepravda koriguje.