Japanska kompanija Bandai na tržište izbacuje novi Tamogotchi. Popularna igrica u kojoj se brinete za vlastitoga digitalnog ljubimca dobija novu inačicu. Za profesionalne igrače, Bandai izbacuje Tamagotchi Pro, sa do sada neviđenim difficulty settingsima. Hard mode, jedini koji je ii dostupan na novoj inačici umjesto ljubimca daje vam dijete rođeno u BiH za koje se morate brinuti.

Od malih nogu, pa sve do odlaska na fakultet i zapošljenja, vaša zadaća je da preživite u okruženju koje je napravljeno po uzoru na modernu BiH. Igra započinje sa 800 KM duga, uplakanim i gladnim djetetom, neplaćenim računima i svim statsima podešenim na minus.

Svaki igrač započinje istu priču i na njemu je da otkrije i iskoristi sve mogućnosti i svoga ljubimca, odnosno dijete, dovede do što višeg stadija razvoja.

Također, izdaje se i limited edition za igrače punijeg džepa. Ako platite dodatnih 4000 KM možete započeti ‘’Dijete političara’’ sandbox mode u kojem počinjete sa nekoliko nekretnina, punim bankovnim računom i mogućnošću istraživanja svijeta oko sebe bez pretjerane pažnje usmjerene na preživljavanje, obrazovanje, snalaženje i zapošljavanje.

Iz kompanije Bandai kažu kako je ovo do sada najrazvijeniji sistem ikada, te se nadaju da će prodaja biti veća nego sredinom devedesetih kada je Tamagotchi bio globalni hit.