Nogometni savez BiH nakon smjene sada već bivšeg selektora, Mehe Kodre našao se u neobranom grožđu. Vahid Halilhodžić kojeg su mnogi vidjeli kao nasljednika Kodre već je javno rekao da od toga nema ništa i da neće biti selektor BiH. Obzirom da se novo kolo kvalifikacija bliži Nogometni savez BiH odlučio se na jedan zanimljiv potez.

“Toliko smo u zadnje vrijeme postali neozbiljni i već nam se smije cijeli svijet. Ni jedan normalan trene neće da bude selektor reprezentacije BiH i mi zbog toga imamo ozbiljan problem. Zvali smo Vahu, ali nas je on glatko odbio i sada moramo tražiti neke drugorazredne trenere kao i do sada. Međutim, mi smo došli na jednu zanimljivu ideju. Odabrat ćemo selektora pomoću popularnog Fantasyja. Najbolji igrač Fantasy lige Federacije će biti novi selektor reprezentacije BiH. Mislimo da na ovaj način možemo unijeti neku svježinu u reprezentaciju i podići kvalitete na jedan viši nivo”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Gospodin Zeljković odgovorio je i na pitanje zašto je izbor pao baš na Fantasy ligu Federacije.

“Mogu vam reći da i ja lično igram tu ligu i da je ona jedna od najboljih u regionu. Ova odluka nema nikakve veze sa nacionalnošću ili teritorijem BiH nego isključivo samo sa kvalitetom lige. Selektor će biti onaj koji nakon narednog kola bude prvi u toj ligi bez obzira na njegovu nacionalnost ili mjesto boravka. Ako na Fantasyju ima oko da prepozna koji će igrač zablistati vjerujemo da to može uraditi i u reprezentaciji BiH”, dodao je Zeljković.