Svečanom inauguracijom i zvanično je počeo mandat novim članovima Predsjedništva BiH. Kako to obično biva oni su već prvog dana održali press konferenciju na kojoj su se obratili medijima, ali i građanima BiH. Prema prvim reakcijama izgleda da je novi saziv Predsjedništva BiH već započeo sa prosipanjem šuplje priče.

“Danas smo i svečano postali neko novi neko stari član Predsjedništva BiH. Jedini sam nisam sigurna koji mi je ovo put da sam tu i zgrada predsjedništva BiH mi je postala kao drugi dom. Ja sam iskusan stari vuk koji znak kako kvalitetno plasirati šuplju priču u javnost, a da se to i ne primijeti. Mene više brine pojava novih lice u Predsjedništvu BiH i kako će se oni snaći kada je šuplja priča koja je važan dio našeg posla u pitanju”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i nelegitimni predstavnik Hrvata u BiH.

Gospodin Komšić obzirom na svoje višegodišnje iskustvo neće imati problema sa plasiranjem šuplje priče bh. građanima. Međutim, ostaje strah kako će se snaći novi članovi Predsjedništva BiH.

“Iako sam u Predsjedništvu BiH nova imala sam dosta političkog iskustva prije. Moj politički mentor i uzor, Milorad Dodik me naučio svim čarima ovog zanata. Dao mi je dobre savjete i smjernice koje ću pratiti, tako da mislim da neće biti nikakvih problema. Šuplja priča je nešto na čemu sam gradila svoje političko ime tako da sam spreman na sve izazove koje nosi funkcije člana Predsjedništva BiH. Pored toga imam stalnu podršku gospodina Dodika koji je iskusni lisac kada je ova funkcije u pitanju”, rekla je Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH.