Televizija Sarajevo TVSA, po uzoru na RTL-ov reality show “Život na vagi” pokreće sličan show koji će za cilj imati da prikaže svu težinu života na vagi alipašinskih dilera.

Iz produkcije kažu da je show namijenjen novoj generaciji Alipašinaca koji se za svoj život i preživljavanje bore radeći s vagom u raznim aspektima hemijske industrije, ali i distribuciji ljekobilja.

“Na ovaj način želimo pokazati kako se novije generacije sa Alipašina bore sa tranzicijom u Bosni i Hercegovini i kako preživljavaju preko vage. Za početak smo planirali da uključimo samo one koji se bave ljekobiljem, ali kad smo izašli na teren vidjeli smo koliko je u ovom dijelu našeg grada zastupljena hemijska industrija”, rekla je Amra Zolj, Izvršna direktorica TVSA.

Kako saznajemo, show će uključivati po 10 članova/ica koji se bave ovom granom privrede i to u pet kategorija – Danda, Điđa, Bobe, Bijelo i Žuto. Tim nije ograničen ničim, a cilj je ostvariti prodaju veću od drugog tima u svakom krugu. Nakon završenog kruga, jedan član gubitničkog tima biva izbacivan od strane svog tima putem nominacija za eliminacije i glasanja.

Show traje do posljednjeg koji ostaje i odnosi nagradu glavnog sponzora Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo gdje se učesniku briše sav dosadašnji dosje, te može da počne ispočetka.

“Osim što će biti zanimljiv, ovaj show ima i edukativni karakter, ali i motivacijski. Mladi ljudi će da nauče kako pokrenuti sopstveni biznis, te sve probleme na koje mogu naići u razvoju biznisa, te njegovoj implementaciji, planiranju, proizvodnji i distribuciji. Također, želimo da se što više mladih počne baviti ovim poslom, te podići svijest o važnosti samozapošljavanja mladih u situaciji gdje je nezaposlenost jedan od glavnih problema u našem gradu, ali i državi”, zaključuje Zolj.

Svoj komentar na novi edukativni reality show, dao je i Emir Hića, mladi poduzetnik iz C faze koji je rekao: “Sestrem ovo je baš dobro. Evo ja imam još 20 metara da odležim i biće mi pravo gotivno ako mi ovi iz Tužilaštva to obrišu. Nisam bio na moru neko vrijeme, pa ću možda baciti neki odmor sa mojom kraljicom Amelom i malim Aldinom, eventualno neki studentski pohod u Beč ili nešto tako.”