Rukovodstvo KCUS-a na čelu sa direktoricom, Sebijom Izetbegović izdalo je novi pravilnik kada je politički angažman zaposlenika u pitanju. Prema novom pravilniku osoblje KCUS-a može izaći na izbore, ali samo ako se nalazi na listama SDA, u suprotnom će biti podvrgnuti disciplinskom postupku.

“Mi moramo paziti na svoj imidž to kako se predstavljamo u narodu. Ne možemo dopustiti da neki od naših doktora budu na listama tamo nekog NiP-a, Stranke za BiH ili ostalih nevažnih stranaka. Zbog toga smo donijeli novi pravilnik prema kojem osoblje KCUS-a mora biti na listi SDA ukoliko želi izaći na izbore. Vidite šta se desilo sa ovom doktoricom Gavrankapetanović prekršila je pravilnik i odmah je podvrgnuta određenim sankcijama i sad joj prijeti otkaz. Svi moraju znati da je SDA pravi i jedini izbor za osoblje KCUS-a”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i prva žena SDA.

Doktori sa KCUS-a odmah nakon ove odluke krenuli su u pokretanje štrajka, ali zbog prijetnji otkazima brzo su odustali od te ideje.

“Ova naša odluka naišla je na veliko negodovanja članova našeg kolektiva koji su se odmah htjeli organizovati u neki štrajk. Mi smo morali hitno reagirati i podijeliti im opomene pred otkaz kako ne bi došlo do nekih većih problema. Sada se sve smirilo, a odluka ostaje na snazi do daljnjeg. Ako hoćete ići na listu neke druge stranke uvijek možete dati otkaz ovdje i otići raditi negdje drugo”, dodala je gospođe Izetbegović.