U Opštini Novi grad Sarajevo, gotovo je postala svakodnevica da se pale automobili u sitne noćne sate. Zbog toga da se ne bi ugrozila druga privatna vozila, načelnik je odlučio napraviti poseban parking za paljenje automobila.

“Svjedoci smo da se u našoj opštini, posebno u zoni Dobrinje, često sukobljavaju različite kriminalne grupe kroz paljenje automobila. Obzirom da su na Dobrinji svi parking prostori poprilično gusto nadžidžani automobilima, to često predstavlja prijetnju za normalne građane koji nemaju veze sa kriminalom, i da se tako i njihova pokretna imovina greškom ugrozi. Zato smo odlučili napraviti poseban parking prostor”, rekao je načelnik Semir Efendić.

Efendić naglašava da će na jednom izolovanom dijelu Dobrinje biti napravljen veliki parking bez ikakvog nadzora, gdje će svi moći da pale automobile do mile volje.

Naravno da niko nije budala i da će ostaviti tu automobil da mu ga neko zapali, ali pozivamo drugu stranu koja to želi da prije toga obije automobil, preveze ga na lokaciju za paljenje automobila, i da tu izvrše svoje djelo. Policija ih neće privoditi prilikom transporta čak i ako vas zaustave, imate dozvolu da prođete ali kasnije se snalazite kako znate i umijete ukoliko druga strana prijavi paljenje”, dodao je Efendić.

Građani su pozdravili ovu odluku načelnika i rekli da će oni od svog ličnog novca, obezbjediti pajsere da budu dostupni na parkinzima širom Dobrinje, kako bi napadačima olakšali krađu.