Bivši premijer Federacije, Fadil Novalić koji trenutno boravi u zatvoru neočekivano se oglasio putem Facebook-a. Gospodin Novalić kritikovao je trenutnu vlast i poručio da je u njegovo vrijeme sve bilo bolje. Kako bi vršio dodani pritisak na trenutnu vlast, ali i ubijao vrijeme u dugim zatvorskim danima gospodina Novalić tražio je da mu se u zatvor donese jedan mobitel.

“Ja znam da su mobiteli u zatvoru strogo zabranjeni, ali nisam ja ovdje bilo kakav zatvorenik. Mislim da bi se meni moralo moći progledati kroz prste i dozvoliti mi posjedovanje jednog mobilnog telefona. Ja bi putem Facebook-a onda komentarisao trenutnu političku situaciju i stavljao dodani pritisak na vladajuću koaliciju. Mislim da je to neophodno u ovom trenutku i da će se samo na taj način održati kakav takav red u BiH”, rekao je Fadil Novalić, bivši premijer FBiH.

Gospodin Novalić podnio je i zvanični zahtjev za dostavljanjem mobitela, a kako je naveo zbog toga će nam svima biti bolje.

“Mogu ja da uzmem ljude koji će voditi moje društvene mreže i da im svaki dan govorim šta da objavljuju, ali jednostavno nije to to. Ja to volim sam raditi i kao što znate nemam dlake na jeziku. Kada bih imao mobitel zatvorski dani bi mi lakše prolazili, a vidio bi sa upravom da tu i tamo napravim i neki live za svoje fanove. Mislim da će mi uprava izaći u susret i dodati mi jedan mobitel”, dodao je Novalić.