Premijer Federacije Bosne i Hercegovine u današnjem obraćanju medijima, a povodom nezgodne situacije u kojoj su se našli radnici ArcelorMittala iz Zenice zbog takozvanog Koronazakona, zamolio je ugrožene radnike da ne prave preveliku frku zbog stanja u koje su sami sebe doveli, te da, ukoliko nemaju hljeba jedu kolače i ne uznemiravaju se.

“Ja ne znam što se ljudi toliko peglaju i zbog čega se oni tako eto stalno žale na sve. Ne valja što nije donesen zakon pa ne valja sad kad je donesen zakon, pa ne valjamo mi, pa ne valjaju doktori, pa ne mogu oni na čekanje s minimalcem. Ma joj, ne može to više tako. Ako nemaju hljeba, neka jedu fino kolače. Za kolače svi imaju, a sad će svakako i Bajram pa ako slučajno šećera nemaju neka im fino gosti donesu i gotova priča. Svi se mi snalazimo kako znamo i umijemo pa opet ne plačemo i ne obustavljamo rad kompletne institucije u kojoj radimo već fino zagrijemo stolicu i borimo se za svoju egzistenciju. Nema tu veze da li se radi o državnoj firmi ili o privatnoj. Rad je rad, trud je trud, a lijenost nikad ne treba da bude prihvaćena. Ako za ovo nisam upravu, ja vala ne znam za šta jesam” – izjavio je za naš portal premijer Fadil Novalić.

Novalić je na kraju razgovora dodao da se nada da njegov, malo oštriji pristup, ovoj temi nećemo uzeti za zlo, jer se, kako on kaže, i sam napatio ona tri dana koliko je bio nezaposlen i koliko je tražio posao s jedne državne sise na drugoj.