Iako često mislimo da naša politika ostaje na lokalnom nivou i da nismo bitni u svjetskim okvirima, kompanija Snickers je demantovala to mišljenje, gdje su upravo među lokalnim političarima pronašli glavne aktere za novu reklamu.

“Već neko vrijeme posmatramo stanje u Bosni i Hercegovini i analiziramo bračni odnos porodice Izetbegović, njen odnos prema narodu i kako sam narod reaguje na njih. Nova dešavanja su nam dala šlagvort za scenarij i već imamo spremno sve za snimanje, čekamo samo njih dvoje da nam potvrde iznos honorara i to je to, mislim da ćemo već naredne sedmice imati prve kadrove sa seta”, navela je Stacy McKamera, producentica reklame.

U novoj reklami, nervozna supruga prvog u Bošnjaka traži od svog supruga da joj omogući novu direktorsku poziciju, ali joj on nudi rješenje.

“Ona na početku reklame čita portale, umazane šminke od plakanja i gleda kako joj svaki dan oduzimaju po jednu poziciju i titulu. Ljutito zove supruga koji sa ogromnim strahom ulazi u sobu i ona mu prigovara zašto je sve pogubila. U ključnom momentu drame, Bakir iz džepa izvadi Snickers i ponudi je, a ona istog časa zaboravi na sve probleme i postane neka ljepša i mirna Sebija u koju se vjerovatno nekada davno zaljubio”, dodala je McKamera.

Preliminarna cijena za igranje u reklami je iznosila 100.000 dolara, ali još uvijek nije stigla zvanična potvrda bračnog para Izetbegović da li su pristali na taj iznos ili ne. Iz ove kompanije su poručili da su spremni na bilo koju cifru samo da dobiju reklamu kakvu žele.