2017. je godina. Trump je Američki Predsjednik, Velika Britanija je izašla iz EU, čovjek je, kako kažu blizu odlasku na Mars konačno… Rat je počeo prije 25 godina, a sa tim se desio i odlazak Emira Kusturice i Neleta Karajlića iz Sarajeva.

Iz Francuske nam stižu svježe informacije o Nostradamusovom proročanstvu koje je upućeno na naše prostore, tačnije, glavni grad Sarajevo i njegov javni govor u posljednjih 20 i kusur godina.

Naime, nađeno je u spisima ovog proroka da, među ostalim proročanstivma piše sljedeće: “U zemlji krvi, meda, i Golfa dvojke će se odmetnuti dva umetnika iz grada sa magičnom transferzalom.”

Čista ekavica u prorčanstvu govori da je jasno riječ o Neletu Karajliću i Emiru Kusturici, te da će oni otići i zaposatviti grad sa magičnom transferszalom. Nije zgoreg naglasiti da je ovaj prorok predvidio i izgradnju trotoara ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U nastavku proročanstva, poznati predskazatelj navodi: “Grad će govoriti još 96 Bajrama o umetniku fascinantnog scenskog nastupa, jedinstvene labrnje i šaljivdžiji. O umetniku sklapanja slika u kutiju pokretnih kadrova, te bliskom prijatelju Monike Beluči će se govoriti možda i 97 čudnih islamskih praznika.”

Kako znamo da je svako Nostradamusovo proročanstvo, nakon što se desilo i neko našao negdje u knjigama nešto što bi moglo baciti na to, bilo tačno, tako možemo očekivati da ćemo u bosanskohercegovačkim medijima čitati o Kusturici i Karajliću otprilike narednih 48, 49 godina. A kakva će situacija biti, te kako će meidiji izlgedati bez napisa o ovoj dvojici velikana – ko doživi vidjet će.

Podsjećamo: Nostradamus je predvidio Drugi svjetski rat, Iskrcavanje na Normandiju, razvod Andželine Džoli i Bred Pita, totalno zatvaranje Vodovoda i kanalizacija u Sarajevu, te raskol Žareta i Gocija u Žare i Goci bendu.