Loše igre reprezentacije BiH u fudbalu počele su žestoko da utiču na zdravlje svih navijača. Naredne utakmice koje se igraju u oktobru mogle bi dodatno pogoršati zdravlje navijača. Zbog svega toga Nogometni savez BiH će uz svaku kupljenu ulaznicu za utakmice reprezentacije dijeli lijekove za smirenje.

“Reprezentacija igra jako loše u zadnje vrijeme što se odražava na zdravlje naših navijača. Primijetili smo da sve manje publike ima na utakmicama, ali da nas manje ljudi gleda putem TV-a. Kako bi pomogli navijačima da prebrode ovu krizu rezultata zajedno sa nama odlučili smo da ćemo od sada uz svaku kupljenu ulaznicu gratis dijeliti i određeni broj lijekova za smirenje. Lijekovi za smirenje će biti jaki, a za pravi učinak navijači ih trebaju popiti pola sata prije početka utakmice. Na ovaj način ćemo pokušati spasiti zdravlje navijača i sačuvati ih na tribinama jer nam njihova podrška puno znači”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Navijači naše reprezentacije su oduševljeni ovim potezom Nogometnog saveza BiH.

“Ja svakako kupujem lijekove za smirenje prije svake utakmice i na to mi odlazi dosta novca. Međutim, sada kada su donijeli odluku da će na te lijekove dijeliti besplatno uz svaku kupljenu ulaznicu ma baš usrećilo. Neću više trošiti novac na to, a vjerujem da će nam ti lijekovi trebati jer uskoro igramo sa Portugalom. Svaka čast Nogometnom savezu na ovom potezu vidi se da misle na svoje navijače. Ja sam redovni posjetitelj utakmica reprezentacije i volim ih gledati uživo, ali u zadnje vrijeme to je postalo jako bolno”, rekao je navijač iz Zenice.