Vijest da je smijenjen selektor fudbalske reprezentacije BiH, Meho Kodro nakon samo dvije utakmice na klupi Zmajeva iznenadila je mnoge u našoj zemlji. Odmah nako smjene gospodina Kodre iz Nogometnog saveze naše zemlje poručili su da će reprezentacije od sada funkcionisati po novom modelu i da će se selektor mijenjati svake dvije utakmice.

“Loši rezultati naše reprezentacije su nas naveli na ozbiljno razmišljanje. Zapitali smo se u čemu bi mogao biti problem i kako možemo da ga riješimo. Nakon dugog razmišljanja napravili smo jedan model koji će biti jedinstven u svijetu. Fudbalska reprezentacija BiH će mijenjati selektor svake dvije utakmice i to bez obzira na rezultate. Ovaj model svijet još uvijek nije vidio i vjerujem da ćemo na ovaj način iznenaditi mnoge reprezentacije protiv kojih budemo igrali. Za sada nam je ovo jedini izlaz iz ove situacije i nadamo se da će svaki novi selektor donijeti novu energiju i malo razdrmati naše igrače”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Nogometni savez najavio je još neke novine kada je igra reprezentacije u pitanju.

“Pored selektora svake dvije utakmice ćemo mijenjati i formaciju. Na taj način ćemo naše protivnike uhvatiti nespremne i povećati sebi šanse za pobjedu. Niko ne igra ovako i svi se trude da imaju neku konstantu, ali mi ćemo raditi suprotno. Nadam se da možemo napraviti preokret u svijetu nogometa i plasirati se na neko veliko takmičenje u skorijem periodu”, dodao je Zeljković.

Nogometni savez BiH već je napravio tajni spisak od deset selektora koji će reprezentaciju voditi na narednih dvadeset utakmica.