Prema izvorima bliskim štabu zeničkog nogometnog kluba “Čelik”, zbog finansijskih poteškoća nije jasno hoće li ekipa iz uzavrelog grada moći platiti učešće na bajramskom futsal turniru.

Podsjećamo, zbog neizmirenih dugovanja NK “Čelik” je u proteklom periodu bio na tankom ledu što se tiče njegovog premijerligaškog statusa. Zahvaljujući angažmanu gradonačelnika Kasumovića i UG “Za Čelik” ostvareno je pravo na licencu, ali budućnost kluba još uvijek nije sasvim jasna.

Najnoviji šok za zeničke “robijaše” je vjerovatno gubljenje prava na učešće na ovogodišnjem memorijalnom, tradicionalnom i “među rajom popularnim” bajramskom mahalskom turniru u malom fudbalu – futsalu. Kako su izjavili iz uprave kluba “nije sasvim jasno da li je negdje ostalo 50KM koliko je potrebno da se plati učešće.”

“Znaći, ja ne mogu da vjerujem da opet imamo ovakvu neku glupost. To vam je opet ista pljačka kao i ranije, ali ne mogu da vjerujem da nisu petobu ostavili, ‘arane. Pa valjda se mora na bajramski turnir otić’!” rekao je anonimni obožavatelj kluba i član “Za Čelik”.

Iz Kasumovićevog kabineta nije stigao konkretan komentar, samo je javljeno “da je gradonačelnik više umoran od priče o ‘Čeliku’ i da se trenutno odmara uz lakše teme, poput revitalizacije ekonomije, razvoja infrastrukture i pronalaska novih investitora.”