Velike su rasprave na temu pozicioniranja Nihada Uka na poziciju premijera Kantona Sarajevo. Naša stranka kategorički tvrdi da je itekako sposoban za tu poziciju, dok se SDA u najmanju ruku ismijava njegovom kandidaturom i smatraju da nije dovoljno zreo za tu poziciju.

“Mnogi smatraju da sam premlad i da nisam sposoban da donosim odluke za dobrobit svih građana u Kantonu Sarajevu. Zato sam je fino pitao roditelje šta oni misle o tome, i oni su napisali potvrdu da su saglasni i da mi dozvoljavaju da budem premijer Kantona Sarajevo, što je za mene ogromna čast, ali i ponos jer su roditelji sigurni u mene zbog ove odluke. Mislim da ću biti vrhunski premijer, progresivnih djelovanja, ali naravno uz konsultaciju sa roditeljima”, istakao je Nihad Uk.

Pored njegovih roditelja, i brojne komšije imaju samo riječi hvale o njemu kroz čitavo njegovo odrastanje.

“To je jedan zlatan dečko koji ne bi mrava zgazio. Divan uvijek bio, ponese nama starima cekere kada se vraćamo iz prodavnice, fino stane i upita se ma baš zlatan. Koliko znam vazda je imao sve petice u školi i baš mi je drago da će jedan takav postati premijer, treba nam više takve omladine da nas izvuku iz ovog grotla u koje smo upali. Želim ja njemu svu sreći i da dalje sluša roditelje kao i do sada iako će biti premijer. Lijepa naša omladina”, istakla je komšinica Mirsada Mojati.

Nihad Uk bi mogao postati i prvi premijer koji će dobiti legitimnu dozvolu da tokom sjednica bude u prisustvu roditelja radi konsultacija.