Draško Stanivuković je odlučio da tuži Republiku Srpsku zbog pojedinih nezakonitih radnji, što je izazvalo ogromne reakcije posebno u Federaciji BiH. Desilo se nešto što niko nije mogao očekivati, dobio je poziv od Nihada Aličkovića.

“Kada sam ujutro pročitao vijest da Draško Stanivuković tuži Republiku Srpsku, prvo sam istrljao dobro oči da vidim da li sanjam. Onda sam shvatio da je zaista to krenuo da uradi i nisam mogao da vjerujem. Uputio sam mu odmah poziv za članstvo u AntiDayton pokretu, voljeli bi da nam se pridruži, jer ovim potezom radi sve što mi podržavamo, a to je borba protiv entiteta”, istakao je Aličković.

Iako je svjestan njegovih stavova iz prošlosti, Aličković naglašava da u ovom trenutku im je potreban svako ko se bori protiv onoga što je određeno u Dejtonu.

“Znamo mi vrlo dobro da je on u dubini duše veliki četnik, ali je ovim potezom uradio nešto za šta se mi borimo sve ove godine i spremni smo mu pomoći u tužbi protiv Republike Srpske. Da se ne lažemo ne volim ja ni Federaciju, ali zna se ko je i šta je rak rana našeg društva i koja je to neman koju moramo da uništimo kako bi svi živjeli sretnije u Bosni i Hercegovini, pa i Srbi. Republika Srpska mora nestati i mi trebamo sve one koji se bore protiv nje na našoj strani”, dodao je Aličković.

Stanivuković još uvijek nije poslao zvanični odgovor da li prihvata poziv ili ne, ali mnogi smatraju da mijenja ploču jer je prije ovog poteza podigao inicijativu da se podigne spomenik kralju Tvrtku. Činjenica zbog toga što želi da ga upiše u Srbe ali ovo je mali korak ka prihvatanju historije BiH u manjem bh. entitetu.