Kako javlja FENA, Kerim R. (28) iz Čivčija Bukovičkih je u video igri Tekken 3 izabrao Edija i pobjedio,ali bez upotrebe omraženog X+O komboa. Stručnjaci za ovog gejmera vide svjetlu budućnost na e-sport sceni.

Edi (Eddy Gordo) je jedan od 23 različita “lika” koje je igrač mogao da odabere u video igri Tekken 3 koja je na prostorima Zapadnog Balkana, u svom izdanju za originalnu Playstation konzlolu iz 1998., i danas jedna od najpopularnijih “tuča”. Mišljenja stručnjaka oko kvalitete ovog “lika” su podjeljenja, a razlog tome je što je igrač, upotrebom kombinacije dugmića “krug” i “kocka”, mogao Edijem da iznabija protivnika u nepovrat uz minimalan trud.

Kerim je bio u posjeti kod prijatelja u komšiluku, pa su iz “nostalgičnih razloga upalili staru plejku da bace malo Tekkena”, izjavili su roditelji ovog nadarenog mladića novinarima okupljenim pred porodičnom kućom.

“Ma sve kao i uvijek. Došao on kod mene, hoćemo igrat Tekkena. Ja uzmem Kinga, mao boks, ovo-ono, on će Edija. I uzeo me frajer ozbiljno bez onog okretanja na glavi što svi sa Edijem rade.” objasnio je Damir, na čijoj se konzoli incident odigrao. Damir je pojasnio i da je prijatelja provocirao što je izabrao Edija, te da mu je i rekao “kladim se da me ne možeš uzeti bez onog nogatanja”.

Iz izvore bliskih porodici igrača saznajemo da su na Čivčijsku adresu počele stizati “streamerske” ponude i pozivnice za učešće na šampionatima.