Iz svjetske filmske produkcijske kuće Netflix, danas su poslali zvaničnu poslovnu ponudu na adresu ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sa upitom da angažuju pojedine osobe za svoje potrebe.

“Smatramo da tim koji je trenutno zaposlen u policiji, a koji se bavi osmišljavanjem naziva akcija je tim jako kreativnih i talentovanih ljudi, koji su nama itekako sada potrebni. Kao što znate mi smo svjetska produkcija koja pored distribucije, stalno realizuje i snima nove projekte i tu često kvalitet zna da opadne zbog količine posla koji paralelno radimo. Naši scenaristi ne mogu da se baš posvete do kraja nečemu što se zove naslov zbog samog sadržaja, a koji je itekako bitan za promociju serije ili filma”, poručili su između ostalog u zvaničnom dopisu iz produkcijske kuće Netflix.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je pozdravilo ovaj upit i spremni su na ovaj novi oblik saradnje.

“Čast nam je i kompliment kada od ovakve svjetske produkcije dobijemo riječi hvale, a to samo govori o talentu naših ljudi. Tri su zapravo osobe zadužene za ovaj oblik posla i sva trojica su zaista sjajni likovi, odrasli na američkim akcionim filmovima što se u konačnici i vidi kroz njihov rad. Svakako da ćemo im omogućiti da pređu u Netflix i nadograde svoj talenat, ali i svakako ostvare veća primanja, koja mi realno ne možemo ponuditi”, istakao je ministar Admir Katica.

Netflix će za svaki potpisani ugovor isplatiti i MUP KS dio naknade kao i u velikim sportskim transferima, kako bi pokazali poštovanje instituciji koja je napravila ove sjajne momke.