Iako predizborna kampanja u našoj zemlji još uvijek nije zvanično započela, politički predstavnici svih naroda već uveliko skupljaju glasove. Do sada smo imali priliku ispratiti veliki medijski rat na relaciji SDA i NiP-a, a sve ukazuje na to da je ovo tek početak. Zbog svega toga Netflix je odlučio otkupiti prava za snimanje serije o ovogodišnjoj predizbornoj kampanji u BiH.

“Kada se godinama bavite nekim poslom malo vam dosadi sve to. Nama je da vam budem iskren pomalo počelo nestajati ideja šta snimati. Onda sam ja jedan dan slučajno naletio na vijesti iz BiH. Kada sam to počeo čitati bilo mi je pravo zanimljivo, a onda sam vidio da se tamo održavaju i izbori ove godine i shvatio sam da je sve to prepucavanje ustvari dio predizborne kampanje. Odmah smo otišli u BiH i kupili prava za snimanje serije na ovu temu za koju se nadamo da će biti najgledanije ikada na našoj platformi”, rekao je Jeff Subscription, sef Netflixovog tima za produkciju serija.

Gospodin Subscription smatra da bi ovo mogla biti prava prekretnica kada su serije na Netflixu u pitanju i ne isključuje mogućnost i smijanja nekoliko sezona na ovu temu.

“Mi smo kupili parva samo za ovogodišnju predizbornu kampanju, ali ako nam bude dobro išlo ja vjerujem da ćemo odraditi nekoliko sezona. Tu su onda i spin off-ovi koje svi obožavaju. Već imamo u planu snimanje serija pod nazivom “Bakir, povratak na vlast”, “Dino i kartel”, kao i “Seka vladarka iz sjene”. Ukoliko sve ovo bude gledano samo nam je nebo granica”, dodao je gospodin Subscription.