Taman kada je javnost pomislila da SDP ne može više iznenaditi svojim potezima, desio se još jedan gaf. Nermin Nikšić je predložen da bude kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Ja mislim da sam odličan izbor za kandidata za člana Predsjedništva na narednim izborima. Iako mnogi zli jezici kažu kako sam do sada osvajao malo glasova, to nema veze sa onim šta planiram. Ja znam koliko znam i kakvi su mi kapaciteti, i siguran sam da ću obavljati taj posao odlično i bez ikakvih problema. Trojka me neće zato je SDP odlučio da kandiduje svog predstavnika sola, a taj predstavnik sam ja”, rekao je Nikšić.

Kako bi dobio vjetar u leđa i odlučno krenuo u nove pobjede, Nikšić je odlučio platiti moraliste koji će da mu pomognu na ovom putu.

“Platio sam neke super momke da me tapšu po ramenu i govore mi kako sam najbolji. Oni će svako jutro nakon što pročitam komentare na forumima da mi daju samopouzdanje, tako što će mi govoriti da sam najbolji kandidat i da ja to mogu. I stvarno mislim da to mogu, taman i kada glasači ali i mnogi u SDP-u misle da ne mogu. Dokazat ću im da sam najbolji i da sam rođen za ovu poziciju”, dodao je Nikšić.

Kako bi smanjio nivo negativne energije oko sebe, Nikšić je izdao direktivu ljudima od povjerenja unutar stranke, da odstrane svakoga po kratkom postupku ko pokuša da kaže ružnu riječ o Nikšićevoj kandidaturi.