ANP kao velika enigma stoji već nekoliko mjeseci na stolu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Čak ni uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, ovaj problem se ne može riješiti. Wigemark je sam dao ultimatum predsjednicima, ali bezuspješno. Preostala je još jedna karta u rukavu, prije nego bude prekasno.

“Ovo očigledno više nije u rukama nas običnih smrtnika. Čak ni mi, predstavnici najvećih svjetskih sila ne možemo da stanemo u kraj ovoj enigmi. Članovi predsjedništva BiH se trude da shvate, ali im nikako ne ide u glavu. Da vam pravo kažem ni nama ništa nije jasno. Šta je uopće ANP? Mi o tome pričamo, a ustvari i ne znamo šta je i kakve su mu mogućnosti. Morali smo pozvati eksperte koji su imali iskustva s ovakvim slučajevima”, rekao je Wigemark.

Hitan poziv je upućen Neu iz Matrixa od strane Bijele kuće i Brisela, kako bi pokušao da riješi ovaj problem.

“Neo je jedini koji može dešifrovati ovu enigmu. Znamo s kakvim se problemima sve suočavao i kakve je enigme rješavao. Ovo je neka tehnologija iz svemira, ovo nije s naše planete. Mi smo nemoćni, povrh tehnologije koju imamo, i dalje smo bez rezultata. Neo će se uputiti u matricu kako bi pronašao izvorno značenje ANP-a, te će ga pokušati dostaviti u našu dimenziju, gdje će dalje naši naučnici pomno posmatrati i analizirati, te nadamo se u konačnici i dešifrovati sve ove silne upitnike koje imamo iznad svojih glava”, dodao je Wigemark.

Neo je kratko dodao da ima dozu straha jer ne zna šta ga očekuje dole, te da nikada nije vidio misteriozniju stvar od ove. Upregnut će sve sile da pokuša pronaći korijen enigme.