Novi ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić od prvog dana svog mandata počeo je da pravi skandale. Gospodin Nešić je prvo digao tri prsta ispred Parlamenta BiH prije imenovanja, a sada su novinari otkrili i nekoliko nekretnina u Srbiji koje novi ministar nije prijavio. Zbog svega toga gospodin Nešić najavio je tužbu protiv novinara zbog kako kaže zabadanja nosa tamo gdje mu nije mjesto.

“Meni je jasno da ja smetam pojedinim ljudima ovdje u BiH. Kako sam postao novi ministar meni namještaju neke stvari izvlače iz konteksta šta god da uradim. Ja sam htio ispasti pošten da pokažem da sa za suradnju i dobre odnose sa svima i prijavio sam svu imovinu koju imam u BiH. Pojedinim novinarima to nije bilo dovoljno pa su se raspisali o mojim nekretninama u Srbiji. Mislim da to nema nikakve veze šta ja tamo posjedujem ako sam ovdje ministar i neću dozvoliti da mi toliko zadiru u privatni život”, rekao je Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti BiH.

Gospodin Nešić najavio je i tužbe za novinare koji su otkrili cijelu ovu priču.

“Da sam postao ministar u Srbiji mislim da bi ih bolila briga šta ja posjedujem u BiH to ne bi ni provjeravali. Ja ću svakako tužiti sve novinare koji su otkrili ove nekretnine jer ja ovako ispadam neki lažov i prevarant što svakako nisam. Kad bi ja prijavio sve po svijetu šta posjedujem onda bi se morao i opravdati odakle mi novac ovako nešto prepišem na kuma, nešto na komšiju i mirna Bosna”, dodao je Nešić.