Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, danas je hitno pozvao Milorada Dodika u Sarajevo, kako bi ozbiljno porazgovarali o njegovom ponašanju. Nelson mu je zaprijetio ukorom ako se ovako nastavi ponašati.

“Gledao sam njegovo obraćanje javnosti nakon rezultata izbora, i moram vam priznati da sam ostao šokiran. Ne mogu da vjerujem da onolika ljudina od čovjeka poput njega, može da kenjka zbog toga što nije dobio sve što je zamislio. Moram mu danas objasniti da ne može uvijek sve biti po njegovom i da mora dati nešto i drugima. Ukoliko me ne posluša, morat ću ga poslati u ozbiljnu kaznu i dati mu ukor razrednika. Ne može se ovako ponašati”, rekao je Nelson.

Kontaktirali smo i Dodika telefonski dok je dolazio u Sarajevo, da nam pojasni svoje ponašanje i šta ako zaista dobije ukor.

“Ja sam zaslužio sve i nema on nikakvo pravo da mi šta prigovara. Meni ako se nešto ne sviđa, ja ću to odmah promijeniti! Ko je Nelson, Draško ili na kraju krajeva građani, koji su mi oduzeli Banjaluku?! Ko im je dao to pravo?! Ja sam taj grad izgradio i on je moj, nema niko drugi pravo da tu vlada! Neću ovako da se igram, pojest ću sve kolačiće”, kaže ljutito Dodik.

Nelson je spremio i posljednju ponudu za Dodika, a to je da će mu kupiti helikopter kao nagradu, samo da ne plače više i ne glumi razmaženo dijete.