Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr. Nele Karajlić i profesionalni poznanik režisera Emira Kusturice, opljačkan je prošlog četvrtka (1. 12. 2016.) u Nemanjinoj 13, dok je izlazio iz Maxi supermarketa. Janković nije bio fizički povrijeđen u procesu, ali kako nam on sam kaže: „određeni psihološki faktori više nisu na mjestu“.

Upitan da li i šta mu je lopov otuđio u incidentu, veoma teška srca, sa sjetom i tugom u očima, Nele nam je rekao kako mu je ukraden smisao za humor.

„Bili Mujo i Haso i sad oni, ouvaj… Ne, ček… Huso i Haso… Nije ni to! Eto vidite, ne mogu ni najgluplji fol provalit! Nos’te te kamere, nemojte bolan, k’o Boga vas molim!“

Janković je započeo sa vicom ali ubrzo je samo zajecao. Kasnije nam je Janković ispričao kako je nosio kesu sa namirnicama i primjerak Večernjih Novosti kada mu je prišao čovjek u crnoj dukserici sa natpisom Mnogo smo najjači i kapuljačom na glavi te mu pištoljem sitnog kalibra priprijetio da isprazni džepove.

„Kako su mi ruke bile pune, on je sam ispraznio moje džepove, pa je između ostalog pokupio i teku sa folovima.“

Na pitanje da li je krađu prijavio nadležnim organima pravde, Nele nam je rekao kako nema u planu da počinje sa krivičnim gonjenjem. Kako dalje tvrdi Karajlić, izjavio je da mu je ako ništa, makar drago što ga je opljačkao Srbin, jer će onda njegovo otuđeno vlasništvo da cirkuliše i potpomaže privredu Srbije.

Pitali smo ga i čime sad planira da se bavi u budućnosti, na šta nam je zamišljen odgovorio:

„Možda bih mogao konačno da završim onaj fakultet što sam upisao osamdesetih. Jebi ga, nije apsolvent titula koju možeš u biografijama stavljati.“