Prošlo je skoro 24 sata od vijesti da će se u Sarajevu snimati novi Nadreality show, koji radi ekipa nekadašnjih Nadrealista gdje će po treći, četvrti put pokušati reciklirati ono što su odlično radili prije 30 godina.

Povodom ove vijesti oglasio se i bivši član umjetničke skupine iz Sarajeva.

Naime, pošto su prošla 24 sata, a još nije dobio poziv ni jednog medija u BiH, Nele se odlučio sam javiti putem poruke medijima, Nadrealistima i cijelom Sarajevu koje je ostavio, zaboravio i ne želi više da ima nikakve veze sa njim.

“Ja samo želim da kažem da nije pošteno od medija u Sarajevu što ja moram toliko da čekam pa sam odlučio da im sam uputim svoje neželjenje da govorim za medije iz Federacije. Osim toga, Sarajevo ne postoji. Ono je umrlo kad sam ja otišao iz njega i ja neću da imam nikakve veze sa tim što se danas naziva Sarajevom. Neću davati intervjue i nek me ne zovu, ali eto da znaju da Nadrealisti nisu mogli bez mene tad, tako da to nešto novo što prave, nisam gledao ni čuo šta je, ali mora biti nešto loše. Ja sam napravio ono Sarajevo, ali sad neću da imam ništa s tim. Želim da ovo znaju svi mediji koji će prenijeti. Neću ništa sa Sarajevom i nemam ništa sa njim”, počeo je Nele svoje izlaganje.

Poslije smo saznali da neće ništa da ima sa Sarajevom, a u svom obraćanju je dodao još i to da neće doći u Sarajevo ni pod kojim okolnostima i da ga se ni slučajno ne zove na ručkove, večere ili sijela, jer neće da ima ništa sa Sarajevom.

Sutradan planira šire obraćanje, u kojem će objaviti kako nema i neće da ima ništa sa Sarajevom.