vijesti s predumišljajem

Islamska zajednica dozvolila seks prije braka ako on ne može više izdržati

iz NAJNOVIJE/PRIRODA/PRIRODA I DRUŠTVO

Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH je na trinaestoj redovnoj sjednici, održanoj u Sarajevu 17. oktobra 2017. godine, razmatrajući upite brojnih članova i pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i mnogih čitalaca Preporoda o tome da li je dopušteno da muškarac i žena imaju intimne odnose prije braka ako je moguće da će do braka doći, a u situaciji kada on više ne može da izdrži bez intimiziranja.

Islamska zajednica na ovaj upit odgovorila je da muškarac i žena između kojih je i više nego moguće da dođe do zaključenja braka mogu imati intimne odnose u onim trenucima kada muškarac više ne može da izdrži i neizbježno je da će počiniti blud.

“Bitno je da se zna da smo mi, muškarci, bića nagona i da nam je potrebnije malo više nego ženama dodira i nježnosti. Iz tog razloga tema intimnih odnosa prije braka ne bi smjela da se olako uzima. Mi smo prepoznali da mnogi mladi ljudi imaju ovaj problem i tim muškarcima želimo pomoći kako bi mogli da se prestanu patiti i kako bi se mogli fokusirati i na druge stvari. Da zaključim, intimni odnosi prije braka za muškarce su dozvoljeni samo i isključivo u situaciji kad on više ne može izdržati. Za žene intimni odnosi prije braka nisu dozvoljeni”, izjavio je za naš portal muftija Islamske zajednice Mehmed Bećirhadžiosman.

1 Comment

  1. Pa mora da sije sjede u tim klupama!!Sram da I stid bude celnike islamske zajednice ako je ovo istina.Umjesto da moral, stid,postovanje preporucuju..oni nemoral jos guraju naprijed!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Najnovije iz NAJNOVIJE

Idi na VRH