Na vanrednoj konferenciji za novinare naučnici, predstavnici Univerziteta u Londonu i Centralnoj Evropi kao i stručnjaci s Univerziteta u Sarajevu došli su do šokantnog i nadasve nevjerojatnog zaključka. Naime, naučnici su predstavili svoju novu teoriju o mršanju koja kaže da ukoliko želite da smršate trebate prestati da jedete kao stoka.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što možemo da iznesemo zaključke studije koja nam je trajala nekih desetak godina i na koju smo potrošili milione i milione eura. Naime, zaključak definitivan jeste da se ljudi debljaju zato što jedu kao stoka, a smršat će onda, logično, kad prestanu jesti kao stoka najveća i počnu se baviti nečim u životu. Ne morate čak ni u teretanu ići, samo fino, lijepo prestanite da žderete kao stoke i to je to. Nemojte opravdanja za vaše pogrešne izbore pronalaziti u tome da vas planeta mrzi i da vi ne mršate zato što eto mjesec nije bio u pravoj poziciji na nebu već jednostavno probušite kašiku. Ne trebaju vam ni specijalni praškovi, ni skupi fitnes instruktori” – izjavio je za naš portal naučnik Univerziteta u Sarajevu Enes Očigledni.

Udruženje naučnika spomenutih univerziteta okupljenih pod nazivom “Očiglednost i jednostavnost u pristupu životu” poznata je po revolucionarnim teorijama i otkrićima koja uvijek šokiraju i frapiraju javnost.

“Pa dobro, možda to i ima smisla, ne znam šta da ti kažem, možda u neku ruku i stoji ta činjenica da se mrša ako se ne jede, ali ja ipak više vjerujem Herbalajfu i ostalim praškovima. Platim i fino dobijem rezultat” – izjavio je Senad iz Sarajeva za naš portal.