Sve veći broj NATO trupa pristiže u našu zemlju, a nakon pješadije stiglo je i teško naoružanje. Cilj je jedan, očuvati cjelovitost Bosne i Hercegovine ali i pojačati domaću privredu.

Naša nova praksa u posljednjih 15 godina je da u svakoj zemlji u kojoj služimo, potpišemo ugovor sa nekom domaćom kompanijom za proizvodnju čokolada, kako bi prije svega jačali domaću ekonomiju, ali i poslali jaku poruku da u svakom pogledu podržavamo domaćina. Zato smo otvorili konkurs i u Bosni i Hercegovini a na kraju ćemo potpisati ugovor sa najboljim ponuđačem, čije ćemo čokolade koristiti tokom boravka ovdje”, poručili su iz NATO saveza.

NATO savez želi da ukoliko dođe do sukoba, djeci u Bosni i Hercegovini dijeli čokoladice koje su njima poznate i na koje su navikli.

“Mi rijetko kada u zaraćenim zonama intervenišemo, obično se samo vozimo okolo, idemo po kafanama, ganjamo žene i dijelimo djeci čokoladice, tako da razmišljamo o takvoj vrsti logistike uvijek. Znamo kako je prethodni rat izgledao ovdje i zaista će nam trebati veliki broj čokolada. Čak i ako ne zapuca, djeca u toj zemlji znaju za tu tradiciju od svojih roditelja i očekivat će od nas da imamo uz sebe dovoljne količine”, dodali su iz NATO saveza.

Ovaj savez sve aktivnije podržava nezavisnost naše zemlje, a obzirom da je stanje u Evropi sve zategnutije i ne znaju na šta bi moglo eskalirati, poručili su ponuđačima da se slobodno ugrade u cijenu i da imaju znatan budžet za ovu nabavku.