Mnoge poznate ličnosti, predsjednici država ali i influenceri objavili su svoje poruke podrške narodu Ukrajine. Međutim, jedna od poruka se izdvojila iz mase ostalih. Tu poruku je uputio je Bosanac udat u Ameriku, poznati pjevač Fuad Backović Deen. Kako navode mediji iz te zemlje građani su odahnuli nakon što su čuli Deen-ove riječi da je srcem uz Ukrajinu.

Mislili smo da nema nade i da je sve gotovo, ali onda se pojavio veliki Fuad Backović Deen i sve je dobilo neki drugi smisao. Osjetili smo da nam se vratila nada i još jače smo krenuli u obranu naše zemlje. Ovim putem želim da mu se od srca zahvalim i pozivam ga da održi svoj koncerti ovdje u Kijevu kada ga jednog dana oslobodimo. Mislim da je njegova poruka dala veliki vjetar u leđa svim Ukrajincima i da će imati velika zasluge kada Ukrajina bude slobodan”, rekao je Vitali Olakšenko, stanovnik Kijeva.

Odmah nakon objavljivanja podrške narodu Ukrajina u Kijevu je pokrenuta inicijativa da Fuad Backović Deen dobije muzej i svoju ulicu u tom gradu.

“Mislimo da nema načina kako da se odužimo gospodinu Deen-u za ovu nesebičnu podršku koju nam pruža. Ipak, pokušat ćemo tako što ćemo jednoj od glavnih ulica promijeniti ime i od danas će se ona zvati ulica Fuada Backovića Deen-a. Pored toga u planu je i otvaranje muzeja koji će biti posvećen toj veličini, čekamo samo još njegovu suglasnost i nadamo se da će nam poslati nekoliko svojih ličnih predmeta koje ćemo izložiti”, dodao je Olakšenko.