Aplikacije za dostavu hrane poput Glove ili Korpe postale su veoma brzo popularne u našem regionu. Agresivne marketinške kampanje i olakšavanje života građanima donijele su vlasnicima pravo bogatstvo. Međutim, kako se trendovi mijenjaju iz dana u dan tako ni ove aplikacije nisu toliko popularne. Ipak danas je lansirana potpuno nova aplikacija za dostavu hrane sa malo drugačijim konceptom.

“Do sada smo imali mali milion aplikacija u kojim građani naruče nešto i to im kurir donese. To je bilo dobro, ali vremena i trendovi se mijenjaju. Mi smo odlučili napraviti nešto malo drugačije. Aplikacija za dostavu hrane u kojoj građani sami sebi donose hranu. Mislimo da će ovaj koncept donijeti revoluciju kada je ovakva vid trgovine u pitanju. Već imamo nekoliko hiljada korisnika koji su testirali sve i mogu vam reći da je feedback i više nego dobar”. rekao je Alne Kod, programer koji je radio na pravljenju aplikacije u kojoj građani dostavljaju hranu sami sebi.

Građani glavnog grada naše zemlje podržali su ovu ideju o novom trendu kada je dostava hrana u pitanju.

“Dosta mi je više kad nešto naručim čekam kurira i po dva sata da mi to donese. Sada fino mogu naručiti i sam sebi dostaviti bez ikakvog čekanje. mislim da je to veliki benefit koji malo koja aplikacija za dostavu pruža. Sigurno ću koristit ovu aplikaciju jer mi se sviđa, a i dobra je da se malo izađe iz kuće”, rekao je Slaven Rotkvica. student iz Sarajeva.

Aplikacija bi trebala biti dostupna svim građanima naše zemlje već od početka iduće godine kada je najavljeno lansiranje na IOS i Android trgovine.