Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oglasio se saopćenjem za javnost vezanim za novo rukovodstvo Klinike za očne bolesti, u kojem stoji da od sljedeće sedmice Nana Hava iz Zavidovića počinje svoju poziciju kao novoizabrana šefica Klinike za očne bolesti.

Kako navode iz KCUS-a, incijativu za novog šefa Klinike za očne bolesti uputila je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović uslijed neslaganja sa dosadašnjim šefom klinike prof. dr Omerom Planinom.

„Nana Hava je postigla rezultate kakve niko nije očekivao, mislim da je vrijeme da se zdravstvo u Bosni i Hercegovini počne više okretati prema tradicionalnoj medicini, iz toga razloga nisam dopustila bilo kakav tender koji bi mogao ugroziti izbor novog šefa Klinike za očne bolesti. Znam da će mnogi osuditi ovu odluku, posebno marionete dekadentnog zapada koji žele uništiti naše tradicije i vjerovanja, ali ovu odluku nisam sama donijela i iza mene stoji i moj suprug“, rekla je za Šatro info, Sebija Izetbegović.

Hava Čebić ili kako je još zovu „Nana Hava“, je poznata po svom dugom jeziku koji ne poznaje granice u dubinama oftamologije. Nana Hava je uspješno izvršila čak 345 očnih operacija bez prethodno stečenog formalnog medicinskog obrazovanja.