Skandalozne fotografije ženske odbojkaške reprezentacija naše zemlje kako u zbog nedostatak soba spavaju u podrumu obišle su regiju. Sportaši i sportašice koji se nehumanim uslovima pripremaju za velika takmičenja na kojima nerijetko osvoje i medalje postali su standard u našoj zemlji. Međutim, nakon zadnjeg skandala odbojkašice su iz podruma premještene na prizemlje.

“Ja kada sam vidio te slike iz podruma nije mi bilo dobro. Iako smo mi dijelom krizi zbog takve situacije ipak nas je pogodilo. Svi znamo kakva je situacija u državi i da nema dovoljno novca ni za nas, a kamoli da još dajemo sportistima. Sada kada je sve izašlo u javnost morali smo reagoviati i premjestiti hitno odbojkašice iz podruma na prizemlje, kako bi se one osjećale što ugodnije. Nadamo se da će nam donijeti nove medalje nakon ovog komfora kojeg smo im omogućili na pripremama”, rekao je Fadil Novalić premijer FBiH.

Uprava hotela u kojem su odbojkašice smještene iznijela je svoju verziju priče i istakla da je najvažnije da su odbojkašice sada na prizemlju.

“Nastala je velika frka nakon ovih slika i mi smo dobili naredbu da ih hitni premjestimo iz podruma, što smo i uradili. Odbojkašice su sada na prizemlju i sobe im jesu male, ali zato nemaju prozora. Mislim da je sada puno bolje i komfornije nego u podrumu. Žao nam je što je ovo sve izašlo u javnost. Sada je sve kako treba da bude i nadamo se da se slične stvari neće dešavati u budućnosti”, rekla je Ankica Sobe, menadžerica hotela u kojem su odsjele odbojkašice.