Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH treba prestati s pričom o unitarizaciji i separaciji, te istakao da je neophodno da svi podrže jedni druge jer bi to vodilo ukupnom razvoju. Zbog ovakve izjave službenik za brigu o zdravlju članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sazvao je hitnu sjednicu svih službenika za brigu o mentalnom i fizičkom zdravlju državnih funkcionera, te je na istoj zaključeno da je predsjedniku Dodiku neophodno skinuti sihre.

“Mi smo ekstremno zabrinuti za Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH do te mjere da smo pozvali sve najbolje i najbitnije hodže s Balkana koji će da izvrše skidanje sihira koje je očigledno neko bacio našem predsjedniku. Skidanje bi se trebalo završiti tokom vikenda, a svojim starim izjavama će se vratiti od početka naredne sedmice. Mislimo da će, ako Bog da, od naredne sedmice da nadoknadi sve ove izjave koje je propustio da protiv BiH u prethodnih nekoliko dana” – izjavio je predstavnik sindikata službenika koji rade u odjelu za zdravstvenu brigu o političarima.

Kako saznajemo, za ovo je bio zadužen Šefik Džaferoivć, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, koji je iskoristio svoje veze u Islamskoj zajednici, ali i zajednici muslimana u BiH.

“Teško je gledati čovjeka kad tako pati, kad jednostavno nije svoj. Ja sam pokušao da mu dam Snickers, misleći da je gladan, pa da nije svoj, ali nije uspjelo. Željko je pokušao da razgovara s njim, ali nismo uspjeli napraviti pomak ni jedne sekunde. Tada sam odlučio da kontaktiram prijatelje iz esnafa vjerskih stručnjaka i da se pomogne čovjeku. Znam ja da se mi ne slažemo oko svega, ali ipak smo mi kolege, isti hljeb sa sedam kora jedemo”, emotivno je objasnio Džaferović.