Sinoćnji skup u Zenici potvrdio je konačnu propast SDA u ovom gradu. iako se na snimkama vidi velika masa ljudi, uživo to i nije bilo baš tako. Autobusi iz Ilijaša, Zavidovića, Breze sa simpatizerima SDA popunili su parkinge u Zenici. Nakon ovog fijaska SDA je odlučila od sada plaćati građanima da prisustvuju na njihovim skupovima.

“Vidjeli smo da je vrag odnio šalu i da nam sve manje ljudi dolazi na skupove. Sinoć smo u Zenicu morali dovući nekoliko desetine autobusa sa ljudima iz drugih gradova kako ne bi doživjeli potpunu katastrofu. Nije bilo puno Zeničana to vam moram reći otvorenom i morali smo nekako popuniti prostor. Kako se slične situacije ne bi više dešavale mi ćemo građanima plaćati kako bi prisustvovali skupu. Neću više da se moja stranka sramoti u javnosti par dana pred izbore”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović objasnio je i na koji način će plaćati građanima da dolaze na skupove kao i nekoliko paketa koje SDA nudi.

“Mi ćemo imati full paket i to će se najviše plaćati oko 10 KM i osobe koje se odluče za tja paket će morati biti cijelo vrijeme na skupu i ovacijama dočekati i ispratiti sve članova SDA. Medium paket obuhvata osobe koje će morati biti na početku skupa tu , ali već nakon prvih pola sata mogu ići svojim putem. Tu je naravno i deluxe paket koji je za prave ljubitelja SDA. Osobe koje uzmu deluxe paket morati će biti cijelo vrijeme na skupu i svo vrijeme pokretati ovacije za mene i moju ženu kao i za ostale članove SDA koji dođu na taj skup. Sve ovo smo odlučili financirati iz budžeta dok još imamo priliku”, dodao je Izetbegović.