Mlada Goraždanka Džejla Ramović je odnijela pobjedu na mega popularnom svjetskom pjevačkom takmičenju Zvezde Granda koju je gledao veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine. Naši takmičari svake godine ostvare veliki uspjeh, a ove godine Goraždanka Džejla Ramović odnijela je ubjedljivu pobjedu. Zbog ovog velikog uspjeha u Bosni i Hercegovini proglašeno je stanje trajnog blagostanja kom se ne nazire kraj.

“Preponosni smo što je jedna naša djevojčica uspjela da ujedini sve nacije i nacionalnosti u Bosni i Hercegovini i da donese stanje trajnog blagostanja. Više se neće djeca liječiti putem SMS poruka, kantoni su ukinuti, a stanje u zdravstvu i školstvu nikada nije bilo bolje. Do naglog porasta nivoa zadovoljstva i sreće među građanima Bosne i Hercegovine došlo je zbog ogromne pobjede koju je Džejla ostvarila usred Beograda. Više se neće nikad dogoditi da imamo dvije škole pod jednim krovom, niti da se djeci s autizmom ne dozvoli da se školuju, državni službenici će raditi osam sati dnevno, a šalteruše će biti nasmijane. Planiramo da će se uskoro smanjiti nepismenost u BiH sama od sebe, a vakcinacija djece neće biti upitna” – izjavio je za naš portal Amir Mikrofon, PR predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj konferenciji za medije dalo do znanja da su izuzetno zahvalni mladoj djevojci, koja je svojim glasom uspjela da donese veliki rahatluk svojoj domovini.