OBN Televizija, omiljena televizija djece koja su 90ih odrastala u cijeloj Bosni i Hercegovini, nakon 15ogodišnje stanke u kvalitetnom dječjem programu najavljuje povratak originalnoj programskoj šemi na koju su tada najviše utjecali Amerikanci i euforija o pomirenju.

“Nas je 2003. dotukla” – prisjeća se današnji direktor televizije – “od 2003. Mi bukvalno ovisimo od Dodika i političkih previranja u zemlji. Zato smo i propali. Ali uzimamo maha ponovno!” – entuzijastičan je.

Naime, OBN je odlučio da uloži u kupovinu još jedne sezone popularnih TV serija Pokemon, Yu Gi Oh! I Rebeldeway, koje su bile vrlo popularne u kasnim devedesetim. “Sad su djeca koja su ih gledala već odrasli ljudi i to je nama jasno, ali isto tako znamo da su ti dvadesetogodišnjaci sad čudni, svi imaju Tumblr i svakako lajkaju GIFove Pokemona i baš su entuzijastični oko djetinjstva. Puštamo novu sezonu s nadom da će oni uživati, i sa ciljem da gledaju to sa svojom djecom” – izjavila je direktorica programa, Mobilena Dejton. “Znamo da se mnogi pitaju šta se desilo sa svim tim junacima nakon prve sezone, koju smo puštali iznova i iznova do neki dan. Sada naši građani imaju priliku da to i saznaju!”

Kako naši novinari saznaju, sezona će se zapravo streamati sa Youtubea direktno na male ekrane, čime će se zaobići nepotrebni troškovi inače involvirani u emitiranje preko državnih frekvencija. OBN će svoju standardnu programsku šemu prilagoditi Dejana Talk Show-u, koji neće mijenjati termin.

OBN je odgojio generaciju djece koja su trebala da budu pokretačka sila za pomirenje u regionu. Stručnjaci i akademici još uvijek pokušavaju da razumiju šta je pošlo naopako, i sve upućuje na to da je ova omladina odrasla u većinski nacionalistički nastrojenu jer su ostali željni nastavka događaja iz ovih paralelnih japanskih svjetova.

Druge sezone dječjih serija počinju se prikazivati u udarnom terminu svakim radnim danom.