Najveći i najnoviji zatvor za radnike naziva “Bingo” trenutno se gradi u Sarajevu i u planu je da bude otvoren u maju 2020. godine. Zatvor će biti otvorenog tipa sa kontinuiranim posjetama u periodu od osam ujutru do deset časova navečer. Zatvorenici će imati priliku, kako najavljuju iz zatvora, da odlaze na petnaestominutne dnevne pauze, a ukoliko budu posebno dobri, moći će da odmore jedan dan sedmično van ove ustanove.

“Presretni smo što smo uspjeli ovako jak i bitan projekat da realizujemo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pored samog zatvor akoji je zatvorenog i radnog tipa, nudimo mogućnost svim posjetiteljima da kupe najraznovrsnije stvari iz naše raskalašne ponude. Radnici će za svoj rad dobivati i neku simboličnu naknadu, a ukoliko budu stvarno dobri moći će da iz noćne smjene odu kući na nekih dva do tri sata i da se vide sa svojim najmilijim. Za one najbolje pripremili smo ponudu dva radna dana godišnjeg odmora i prijavu kao radnika sa uplaćenim dijelom doprinosa. U dogovoru sa vladajućom strukturom prije godinu dana došli smo do zaključka da nam nedostaje jedan ovakav zatvor i da je najbolje spojiti ugodno sa korisnim i omogućiti okorjelim radnicima da sebi omoguće transformaciju i posao kakav zaslužuju kroz red, rad, disciplinu i stajanje deset sati svakog dana” – izjavili su za naš portal predstavnici Bingo lanca trgovina.

Ukoliko se ovaj eksperiment pokaže korisnim i sislenim, postoje indikacije da će i predstavnici Amka otvoriti slične institucije zatvorenog tipa diljem države.